Fórumot tartott a Bajai Jobbik (2014.09.29.)

Pénteken lakossági fórumot tartottam a bajai polgármesterjelöltünkkel, Jaszenovics Istvánnéval, akivel bemutattunk a Jobbik önkormányzati programját, valamint az érdeklődők személyesen találkozhattak a képviselőjelötljeinkkel.

A fórumról a bajai-hirhatar.hu készített beszámolót, melyet az alábbi linkre kattinva érhetnek el.

Fórumot tartott a Bajai Jobbik péntek (szeptember 26) délután Baján a Civilek Házában. Szávay István, a Jobbik alelnöke, Jaszenovics Istvánné polgármesterjelölt és a Jobbik képviselőjelöltjei egy személyes beszélgetésre invitálták az érdeklődőket.

A lakossági fórumon bemutatták a Jobbik önkormányzati programját.

Szávay István kijelentette - a Jobbik Magyarországért Mozgalom az elmúlt hónapokban, az előző választások során, mára egyértelműen Magyarország második legerősebb, legtámogatottabb pártjává vált. Most az a feladatunk, hogy ezt a sikert az önkormányzati választásokon megismételjük. A tízezer lakos feletti települések döntő többségében állított a Jobbik polgármester jelöltet, Baján is, sőt nekünk van ezeken a településeken a legtöbb egyéni képviselő jelöltünk - mondta az alelnök.

Az önkormányzati választásoknak a tétje amelett, hogy a Jobbik megerősödése és társadalmi beágyazottsága növekedjen, erősödjön, ennek a választásnak a tétje az is, hogy a magunk eszközeivel valamennyire útját tudjuk állni annak a gátlástalan pártállam építésnek - tette hozzá Szávay.

Az alelnök kiemelte a Jobbik hármas jelszavát, Megélhetés, Rend, Elszámoltatás, melyről a fórum alatt részletesen beszélt.

Jaszenovics Istvánné bemutatta mind a tíz választókörzet képviselő jelöltjeit, majd beszélt a célokról részletesen és kitért a Bajai Jobbik programjában szereplő témákra.

Részletek a programból: a kommunális adó legalább 20 %-al való csökkentése, a 70 éven felüliek mentessége, város- és mezőőrség felállítása, uniós pályázatok átvilágítása, civil szervezetek támogatása, átfogó útépítési terv kidolgozása és megvalósítása.

A polgármester jelölt említett néhány érdekes, konkrét esetet, ami az önkormányzat munkáját tekinti. Beszélt a tavaly őszi időközi választásról és arról, hogy miként zajlottak az események, milyen gyorsan aszfaltozták le a Horváth Szilveszter (A Bajai Cigány Önkormányzat képviselője) háza előtti szakaszt. Szó esett az országzászló "érdekes" kihelyezéséről és arról is, hogy miért kaptak az önkormányzati tulajdonban lévő cégek vezetői busás jutalmat. A Baja Marketing ügyvezetője, Bócsa Barnabás közel 1.5 millió forintot rakott zsebre úgy, hogy tulajdonképpen minimális profitot termel a cég, amelynek a birtokában van a helyi média nagy része, a turizmus, a rendezvények, fesztiválok szervezése, a kultúra és még sorolhatnánk. Hivatalosan közel 130 milliót ad az önkormányzat és ebből 100-200 ezer forintos profitot tud csak kitermelni. Vagyis a gyenge teljesítmény ellenére is arcátlanul sok pénzzel jutalmazzák a vezetőket.

Ami a legmeglepőbb az az, hogy B. Barnabás két helyen is ügyvezető, aztán főszerkesztő, információnk szerint okatatóként is tart órákat (végzettség nélkül) és emelett indul az önkormányzati választáson, a Fidesz-KDNP megyei listáján.

A fórum végén a résztvevők kérdezhettek a polgármester jelölttől és szót kért Atyánszky György (független jelöltként indul), aki tartott egy rögtönzött kampány beszédet, majd arra volt kíváncsi, hogy a Bajai Jobbik hajlandó-e együttműködni a független jelöltekkel.