Békéscsabán tartottam lakossági fórumot a helyi képviselőjelöltjeinkkel (2014.10.06.) - sajtótájékoztató

Hétfőn Békéscsabán tartottunk sajtótájékoztatót és lakossági fórumot, ahol bemutattuk a Jobbik programját és jelöltjeit.

Nagyszerű a csapat, biztos vagyok benne, hogy az eredmény is kiváló lesz!

Szávay István, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke tartott kedden sajtótájékoztatót Békéscsabán. Megélhetés rend elszámoltatás ezek azok a kifejezések amelyek meghatározzák a párt programját.

A Jobbik, Magyarország mára a második legerősebb politikai pártjává és vált, ezzel együtt mindenhol az első számú kihívója a helyi hatalomnak - kezdte meg a sajtótájékoztatót Szávay István. A párt alelnöke a helyi képviselőkkel közösen, országszerte lakossági fórumokon juttatják el programjaik üzenetét a választópolgárokhoz.

Szávay István a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke elmondta, hogy a Jobbik megélhetést, rendet és elszámoltatást szeretne az önkormányzatokban is. Hozzá tette, hogy azt szeretnék, hogy a magyar települések, a magyar önkormányzatok úgy működjenek, hogy a lakosságot meg tudják tartani, meg tudják védeni és a tisztességes közélet működésével pedig biztosítani tudják a város fejlődését és épülését.

A tájékozatón Szabóné Kocziha Tünde a Jobbik Békéscsabai szervezetének elnöke ismertette a főbb programokat. Ezek között szerepel az önkormányzati cégek teljes gazdasági átvilágítása, a városvezetői jutalmak megszüntetése, valamint a helyi vállalkozások támogatása. Emellett a párt fontosnak tartja a közbiztonságot, ennek érdekében egy városőrség felállítása a cél. A sajtótájékoztatón felmerült Szarvas Péter neve is, hiszen a Jobbikot több támadás érte azzal kapcsolatban, hogy támogatják a független polgármester jelöltet.

Szabóné Kocziha Tünde hangsúlyozta,  hogy Szarvas Péter nem tagja a Jobbiknak, nem is volt tagjuk és nem is szándékozik belépni a Jobbikba. A Jobbik Magyarországért Mozgalom Békéscsabai Szervezetének elnöke  elmondta, hogy Szarvas Péter egy független ember, akit szakmailag és erkölcsileg alkalmasnak tartanak arra, hogy ő vezesse a várost. Továbbá elmondta, hogy azért nem indítottak Jobbikos polgármesterjelöltet, mert mindenféleképpen Szarvas Pétert ajánljuk a szavazók figyelmébe.

A Jobbik semmilyen pártpolitikai csatába sem eddig, sem ezután nem kíván belemenni – tette hozzá a Szabóné Kocziha Tünde. A választások alatt és azt követően is kellő higgadtságot és tisztességet várnak el a politikusoktól.