A Jobbik sok sikert kíván Lázár János új munkájához (2018.08.15.)

A Jobbik az elektromos cigarettára mint az ártalomcsökkentés fontos eszközére tekint, álláspontunk szerint az e-cigi nem dohánytermék, használója pedig nem dohányos. A szabályozások érdemi reformja érdekében már évekkel ezelőtt széleskörű konzultációt folytattunk a fogyasztókkal és a szakmai szervezetekkel egyaránt. Az így összegyűjtött problémákat és megoldási javaslatokat tavaly tavasszal eljutattuk Lázár János akkori miniszterhez, válasz azonban azóta sem érkezett.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom bizakodó a tekintetben, hogy másfél évnyi tétlenség után végre előrelépés történhet az elektromos cigaretta használatának és forgalmazásának újraszabályozása kapcsán. Reméljük, hogy dohányzásellenes miniszterelnöki biztossá kinevezett Lázár János azért is fog dolgozni, hogy a zéró tolerancia helyett új, észszerű szabályozás lépjen életbe, az e-cigit sújtó indokolatlan terhek érdemben csökkenjenek, valamit újranyithassanak az évekkel ezelőtt bezáratott szakboltok és webáruházak.

Kíváncsian várjuk, hogy a választási kampány végeztével lesz-e érdemi előrelépés a dohányzásellenes harcban, vagy csak a trafikbiznisz kiszélesítése a valódi kormányzati cél.

Szávay István frakcióvezető-helyettes