Vizsgálná a Jobbik a határon túli osztálykirándulások forrásait (2014.09.24.) - sajtótájékoztató

Szerdai sajtótájékoztatómon a határon túli osztálykorándulások finanszírozásának problémáiról beszéltem, valamint a felelősök megkeresését indítványoztam.

Szávay István, az ellenzéki párt alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt: felesleges feladatgyártás, hogy a kirándulások finanszírozásába a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik) is közbeiktatták. Jelezte, hogy számos panaszt kaptak a kirándulások ellehetetlenülése miatt.

Az ellenzéki politikus egy, a Klik fejlesztési és projektigazgatójától származó levélből idézett, amelyet valamennyi tankerületi igazgató megkapott. E szerint nincs pénz a hetedik osztályosok kirándulására, s a dokumentum három javaslatot is megfogalmaz: halasszák el a kirándulást, tankerületi számláról előlegezzék meg a kifizetéseket vagy kérjenek haladékot a szolgáltató cégtől - sorolta Szávay István.

A Jobbik alelnöke szerint ezzel méltatlan és lehetetlen helyzetbe hozzák az iskolaigazgatókat, osztályfőnököket, ráadásul egy állami garancialevéllel meglehetősen keveset tudnak kezdeni például egy sepsiszentgyörgyi panzióban.