Vezérszónoki felszólalásom a civil szervezetek adminisztrációs kötelezettségeinek könnyítéséről (2016.11.10.)

Számos alkalommal szólaltam már fel a civil szférát bénító adminisztrációs kötelezettségek és az ezzel kapcsolatos bírósági feladatok elvégzésnek botrányos volta miatt. A csigalassúságú adminisztráció, a túlburjánzó bürokrácia és a többszörösen túlterhelt bírósági rendszer Bermuda-háromszögében egyszerűen működésképtelen és élhetetlen a jelenlegi magyarországi civil keretrendszer. A Kormány legalább részben meghallotta kritikáinkat, és néhány területet érintően pozitív változásokkal állt elő. A ma tárgyalt törvényjavaslat azonban csak bizonyos kérdésekkel foglakozik, a szektort érintő jogszabályok alapos és átfogó felülvizsgálatára sajnos tehát továbbra is várnunk kell. Mint ahogyan arra is, hogy a Kormány hasonló tervezetek benyújtását megelőzően alapos konzultációt folytasson az érintettek legszélesebb körével, mondanom sem kell, hogy erre ez esetben sem került sor.

Vezérszónoki felszólalásom a törvényjavaslat vitájában: