Valóban számíthat a Kormány anyagi támogatására a politikai okokból évek óta méltatlanul mellőzött beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium? (2015.10.06.)

A magyar kormány mégis hajlandó támogatni a beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumot, legalábbis ez derült ki Szijjártó Péter külügyminiszter írásbeli kérdésemre adott válaszából. A BMG Kárpátalja egyik legjobb iskolája, amely az ott folyó magas szintű munka ellenére az elmúlt években politikai okokból semmilyen támogatást nem kapott a magyar kormánytól. Ezért szerény eszközökkel a Jobbik próbálta támogatni őket, így legutóbb egymillió forintból szereltünk fel számítástechnikai szaktantermet.

Az egyébként kifejezetten korrekt miniszteri válaszból úgy tűnik, hogy a Fidesz most az egyszer talán képes lesz felülemelkedni önös pártpolitikai szempontjain és az értéket, a magyarság megmaradásáért végzett munkát elsődleges szemponttá tenni. Jó lenne, ha ez más esetekben is így történne!

Írásbeli kérdésem elérhető itt, miniszter úr válasza pedig itt