Magyar olajtársaság? Magyar üzletlánc? Magyar bank? -2. (2017.10.24.)

A felvidéki Somorja OTP fiókjában nemrégiben durva szidalmazások közepette rendőrt hívtak egy magyar hölgyre, csak mert ő magyar nyelvű ügyintézést kért. Miért nem foglalkozik továbbra sem a Kormány azzal, hogy a külhonban is működő, részben vagy egészben magyar állami tulajdonban álló cégek kiemelt figyelmet fordítsanak magyarul is tudó alkalmazottak felvételére és magyar feliratok használatára? Mi a Kormány álláspontja az OTP somorjai fiókjában történt felháborító eset kapcsán? E két kérdést tettem fel ma a Parlamentben, de érdemi válasz helyett csak az unalomig ismételt, Jobbikot gyalázó és nemzeti elkötelezettségünket megkérdőjelező habonyi propagandát hallhattuk Fónagy János államtitkártól.

Egy felcsúti VIP-páholyos szotyolázás közben pedig akár ez is szóba kerülhetne Orbán Viktor és Csányi Sándor között. De nem kerül! A Fidesz ezzel a kérdéssel nem hajlandó érdemben foglalkozni, Fónagy János kifarolt a nyelvhasználatot illető kérdésből, a vérlázító somorjai esetre pedig egy mondatnyi reagálást sem kaptam.