Levelet írtam a határon túli osztálykirándulást nyert iskoláknak! (2016.06.08.)

Ugyanis többször szót emeltem az ellen, hogy ezek az ingyenesnek hirdetett kirándulások valójában egyáltalán nem azok, a szülőktől ugyanis az iskolák kénytelenek sokszor több tízezer forintot elkérni, ami nagyon sok családnak okoz elviselhetetlen anyagi terhet. Ennek érdekében egy pótpályázat kiírását javasoltam, amin a jelenleg a támogató felé el nem számolható étkezésre, belépőkre és utasbiztosításra lehetett volna pályázni. A parlament ülésén Rétvári Bence államtitkárt is megkérdeztem, aki válaszában arról tájékoztatott, hogy idén pótpályázatot már nem fognak kiírni, de ha elég sok iskola fog hozzájuk fordulni a fenti költségtételekkel kapcsolatban, akkor átalakítják majd a pályázati kiírást.

Ezért a mai napon az alábbi levéllel fordultam minden hetedikeseknek szóló Határtalanul! pályázatot nyert magyarországi köznevelési intézményhez biztatva vezetőiket arra, hogy problémáikat jelezzék az illetékeseknek.

Az annak idején általam is javasolt és szorgalmazott Határtalanul! Program célja ugyanis az, hogy minden magyar gyerek legalább életében egyszer, teljesen ingyenesen, az állam által támogatott pályázati keretek között eljuthasson egy határon túli magyarok által lakott régióba magyarságában megerősödni, miközben életre szóló élményeket és igaz barátokat szerezhet. Remélem, hogy ezzel a mostani "civil" nyomásgyakorlással a minisztériumban is át fogják gondolni az ügyet és tényleg teljesen ingyenessé teszik mindenki számára ezeket az osztálykirándulásokat!

Levelem elérhető itt.