Jobbik: a kormány nem emeli fel szavát az ukrajnai magyarok védelmében (2014.08.21.)

A magyar diplomácia továbbra sem hajlandó felemelni szavát a magyar férfiak besorozása és az ukrán menekültek magyarlakta falvakba és városokba történő betelepítése ellen. A Jobbik továbbra is azt követeli, hogy a magyar kormány számára minden körülmények között a magyar közösség védelme és érdekeinek képviselete legyen elsődleges! - hangsúlyoztam mai közleményemben.

Ismert, Navracsics Tibor mai nyilatkozatában beszélt az ukrajnai helyzetről, ahol több pontot mutatott be, ami a magyar diplomáciát vezérelte. Ebben csupán harmadik pont a kisebbség védelme, ennél még az ország integritása is fontosabb. Beszélt arról is, hogy ígéretek szerint a mozgósítás nem fogja aránytalanul érinteni a kárpátaljai magyarokat.

Szávay István szerint a magyar diplomácia továbbra sem hajlandó felemelni szavát a magyar férfiak besorozása és az ukrán menekültek magyarlakta falvakba és városokba történő betelepítése ellen. A Jobbik továbbra is azt követeli, hogy a magyar kormány számára minden körülmények között a magyar közösség védelme és érdekeinek képviselete legyen elsődleges! - hangsúlyozza közleményében a jobbikos politikus.