Fideszes sajtótájékoztatót hekkeltem meg Zuglóban (2017.09.05.)

A habonyi propagandagépezet az elmúlt napokban azt az ukázt adta minden fideszes országgyűlési képviselőjelöltnek, hogy tartson sajtótájékoztatót Vona Gábor nyugdíjasokkal kapcsolatos Facebook-bejegyzéséből, pontosabban annak hazug, fideszes félremagyarázásából. Ezt pedig majd a helyi és országos kormánypárti sajtó jól megírja, hogy még véletlenül se a tönkretett egészségügyről, a tanárhiánnyal küszködő oktatásról vagy a Magyarországról nyugatra menekülő fiatalok százezreiről kelljen beszélniük.

A parancsot a Fidesz zuglói képviselőjelöltje, Jelen Tamás sem tagadhatta meg - nem irigylem miatta érte -, arra viszont nem számított, hogy a Jobbik zuglói országgyűlési képviselőjelöltjeként Czeglédi János helyi önkormányzati képviselő társaságában magam is végighallgatom, amit felolvas a papírjáról és válaszolok is az elhangzott hazugságokra és rágalmakra.

Szerintünk nem a Jobbiknak, hanem a Fidesznek kellene bocsánatot kérnie a magyarországi nyugdíjasoktól. A nemzeti együttbűnözés rendszere ugyanis tudatosan vezeti őket félre nap mint nap és érdemi kormányzás helyett pusztán az egyre idősödő szavazótábor bármi áron történő egyben tartására koncentrál. Elmondtam, hogy mennyire szomorúan tapasztaltam az egyik zuglói nyilvános béruniós aláírásgyűjtésünk során, hogy egy idős néni a Bosnyák téri piac előtt magából kikelve üvöltözött velünk és szidott személyesen engem és édesanyámat. Pontosan ezek azok az alpári és méltatlan megnyilvánulások, amelyek Vona Gábor sokat idézett posztját ihlették. Hozzátettem, hogy remélem, képviselőjelölt-társam a továbbiakban nem ilyen hazug, a társadalmat végletekig megosztó, családtagokat egymás ellen hergelő, politikai ellenfeleit aljas módon rágalmazó kampányt tervez az elkövetkező hónapokra.

A Jobbik nem így fog cselekedni, erre nyilvánosan ígéretet is tettem, fideszes kollégám azonban sajnos nem követte a példámat.

Mondandóm végén kiosztottuk a Vona Gábor által írt bejegyzés teljes szöveget, hátha a sajtó megjelent képviselői nem csak a Jelen Tamás által kiragadott félmondatok alapján fognak tudósítani. Eközben tűnt fel az Echo TV szerkesztője, Császár Attila, akit megjelenésemet követően riadóztattak, hogy ugorjon át a közelben található székházukból és próbáljon egy kicsit megszorítani. Ő többször is arról kérdezett, hogy végül is szerintem hány nyugdíjast sértett meg Vona Gábor, amire én ismét csak a teljes bejegyzés elolvasását tudtam javasolni. Aki ugyanis így tesz, az pontosan tudja, hogy a Jobbik elnöke az általa tisztelettel és megbecsüléssel emlegetett nyugdíjas társadalom egy kisebbségéről írt. Azokról, akiket felhergelt és sokszor még saját családtagjaikkal is szembeállított a végtelenül lealjasodott fideszes propagandagépezet. Ennek pedig a lehető leghamarabb, de legkésőbb a 2018-as választások után véget kell vetni!

A sajtótájékoztató egy részéről amatőr videó is készült, amit alább tekinthettek meg. Egyébként pedig kíváncsian várom, mit fog lehozni mindebből Pénztáros Lőrinc televíziója.