Elbukott a plakáttörvény! (2017.06.14.)

Sikerült ma megakadályozni, hogy az Országgyűlés elfogadja azt az elképesztő kormánypárti előterjesztést, amely betiltotta volna a kampányidőszakon kívüli politikai plakátolást. Kétharmados javaslat volt ez, így az ellenzék képes volt leszavazni a kormánytöbbséget.

Az indítvány hétfői vitájában foglaltam össze, hogy miért nyomtuk meg a nem gombot, felszólalásom az alábbi videón megtekinthető.

Elmondtam, hogy ez a javaslat nem szól másról, mint arról, hogy a Fidesz fél. Fél a hatalmának elvesztésétől, fél attól, hogy a Jobbik a jelenleg folyó plakátkampányában el tudja mondani az igazságot arról, hogy az Orbán Viktor vezette maffiakormány hogyan lopja szét az országot. A köztéri plakátolás ugyanis az egyetlen terület, ahol még nem tudtak korlátlan hatalmat kialakítani, amit még nem tartanak teljes ellenőrzés alatt, így ott még el lehet mondani az igazságot.

A javaslat esetleg elfogadása a demokratikus jogállam hét éve tartó leépítésének újabb lépcsőfoka lett volna, hiszen az súlyosan korlátozni szándékozta a véleménynyilvánítás és a szólás szabadságát.