Bérunió-ellenes Fidesz-MSZP koalíció Zuglóban! (2017.06.27.)

A zuglói önkormányzat legutóbbi ülésén Czeglédi János helyi képviselőnk a képviselő-testület támogatását kérte a Jobbik béruniós kezdeményezéséhez. A kerület polgármestere, Karácsony Gergely a tervezett napirendre fel is vette az előterjesztést, amelynek részleteit a Jobbik választókerületi elnökeként magam ismertettem volna. Rozgonyi Zoltán fideszes alpolgármester az ülés elején azonban a napirendi pont levételét kérte, amelyet a Fidesz mellett az MSZP képviselői is támogattak. Indoklása szerint országos kérdések tárgyalása a képviselő-testületnek nem feladata. Ez azonban egy végtelenül álságos érv, hiszen amikor a Fidesz állt elő hasonló témával, akkor szó sem volt ilyen problémáról. Példának okáért tavaly szeptemberben a kormánypártok kezdeményezésre megszavazták "A kerületi lakosok közérdekű tájékoztatására a kényszerbetelepítés elleni népszavazással kapcsolatban" című előterjesztést.