Az elektromos cigaretta forgalmazása kapcsán fordultam Lázár János miniszterhez (2018.03.22.)

Még tavaly májusban… Választ azonban nem kaptam tőle, ezért úgy döntöttem, nyilvánosságra hozom ezt a levelet. Az általam vázolt problémák tekintetében ugyanis – szakboltok újranyitása, webboltok működésének engedélyezése, regisztrációs díj mértéke és az ezzel terhelt termékek köre – sajnos közel egy év alatt sem történt semmilyen előrelépés.

A Jobbik egyetlen hazai pártként eddig is elkötelezett volt az elektromos cigaretta támogatása iránt, ezt választási programunk részévé is tettük, és április 8. után végre is fogjuk hajtani:

„Az elektromos cigaretta támogatása

A Jobbik fontos céljának tekinti a dohányzás további visszaszorítását. Az elektromos cigarettára, mint az ártalomcsökkentés fontos eszközére tekintünk, amely segítséget nyújthat a dohányzásról való leszokásban is. Felfogásunk szerint az e-cigaretta nem dohánytermék, használója pedig nem dohányos. Az érintett szakmai és civil szervezetek bevonásával felülvizsgáljuk az elektromos cigarettára vonatkozó jogszabályokat, engedélyezni fogjuk a szakboltok újranyitását, zéró tolerancia helyett ésszerű kereteket biztosítunk az e-cigaretta használatára, valamint csökkentjük az ezen körbe tartozó termékeket sújtó adók és illetékek mértékét."

(Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel 64-65. oldal)

Az alábbi linken nagyítva is olvasható a levél: